Online Diary .:Tinta Pena:.: September 2011

Total Pageviews

ini cerita saya.. cerita tentang seorang gadis remaja.. :NURUL NAJWA:

Nak Sedekah ?? Tekan bawah! :)

Jom Ikut Najwa! Najwa Ikut Balik :)

Friday, September 30, 2011

perempuan banyak benda yang tersirat tentang mereka

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.


10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu . :-)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

alasan bagi mereka yang x menutup aurat

nana wat wb tadi..jumpa benda ni.. nana jumpa lam blog ni.... ni adalah alasan biasa bagi mereka yang x tutup aurat..tapi diorang buat versi fb..hehe.. bacela..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

perempuan itu !!

nak taw kenapa tajuk anna perempuan itu???
nana kan sibuk buat lawatan ke langkawi bulan 11 ni..
ada la pompuan ni nama dia
NUR FATHIN THAQIFAH BINTI AZHAR.
dia x nak p saat2 nana nak hantar surat ke jabatan !
sapa nak cover tempat dia??
nana x bg la, nana cakap law nak tarik diri kena cari pengganti
pas2 dia marah..
pagi tadi dia hantar mesej kat nana..
tak pasal2 nana dah bergadoh dgn dia..
xpa2..\tggu la dia kat sekolah nanti..malang la naseb dia !!
nanti nana postkan mesej2 dia oke..
mmg nana geram gila dgn dia..
nana panggil dia BETINA ja skrg ni..
lgpon x luak kalau dia x dak..
kat sekolah dia pakai tudung sampai lutut
bila tgk fb dia..
tudung arini takat dada ngan nampak lengan siap !!
ampa tengok la dia kat sini..
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, September 12, 2011

:~HANYA SATU KEKURANGAN WANITA~:

Ketika TUHAN Menciptakan wanita , DIA lembur pada hari ke-6.
Malaikat datang dan bertanya " Mengapa Begitu lama TUHAN?
TUHAN menjawab "Sudah kah engkau lihat semua detail yang AKU buat untuk menciptakan mereka?"
2 tangan ini harus boleh dibersihkan, tetapi bahannya bukan dari plastik.
Setidaknya terdiri dari 200 bahagian,yang boleh digerakkan dan berfungsi baik untuk segala jenis makanan.
Mampu menjaga banyak anak saat bersamaan,punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati.
Dan semua dilakukannya dengan 2 tangan ini.
Malaikat itu Takjub.." Hanya dengan 2 tangan?...Mustahil!!
Oh...Tidak!! AKU akan menyelesaikan ciptaan hari ini,karena ini adalah ciptaan terbaikKU.
"Oh ya...dia juga akan mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan DAPAT bekerja selama 18 jam sehari.
Malaikat mendekat dan mengamati bentuk wanita ciptaan TUHAN itu.
"Tapi Engkau membuatnya begitu Lembut TUHAN?"
"Yah...Aku membuatnya begitu lembut,tapi engkau belum mampu bayangkan kekuatan yang AKU berikan
agar mereka dapat mengatasi banyak hal yang luar biasa?"
"Dia boleh berfikir?" tanya malaikat
TUHAN menjawab: " Tak hanya berfikir,dia mampu bernegoisasi."
Malaikat itu menyentuh dagunya. . .
" TUHAN ENGKAU buat ciptaan ini kelihatnya lelah dan rapuh! Seolah terlalu banyak beban baginya."
" Itu bukan lelah atau rapuh....itu AIR MATA".
"Untuk apa?"tanya malaikat
Tuhan melanjukan : " AIR MATA adalah salah satu cara dia mengekspresikan kegembiraan,
kegalauan, Cinta, kesepian, penderitaan dan kebahagian "
ENGKAU memikirkan segala sesuatunya.
Wanita ciptaanMU ini akan sungguh menakjubkan!"
YA Mesti. . . !
Wanita ini akan mempunyai kekuatan mempesona bagi laki-laki.
Dia dapat mengatasi beban bahkan laki-laki
Dia Mampu menyimpan kebahagian dan pendapatnya sendiri.
Dia mampu tersenyum bahkan saat hatinya menjerit.
Mampu menyanyi saat menangis, menagis saat terharu, terharu saat tertawa,
bahkan tertawa saat ketakutan.
Dia berkorban demi orang yang dicintainya.
Dia tidak menolak kalau melihat yang lebih baik.
Dia menerjunkan dirinya untuk keluarganya.
Dia membawa temannya yang sakit untuk berubat.
- CINTANYA TANPA SYARAT -
Dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang.
Dia girang dan bersorak saat melihat temannya tertawa.
Dia begitu bahagia mendengarkelahiran.
Hatinya begitu sedih saat mendengar berita sakit dan kematian
Tetapi dia selalu punya kekuatan untuk mengatasi hidup, dia tahu bahwa
sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.
" Hanya 1 Kekurangan dari Wanita "
DIA LUPA BETAPA BERHARGANYA DIA...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran di Seluruh Semenanjung

 :-
UPSR, PMR/SRP : RM1,000 - RM3,000
SPM : RM3,000 - RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000 - RM12,000
DEGREE : RM12,000 - RM15,000
2ND DEGREE/MASTER : RM15,000 - RM20,000
PHD : RM20,000 - RM30,000
mahalnya aku..hahhahaha

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sayang Mereka ! :)

my lovely mom..NOOR ADLINA AWALLUDIN*teacher
my beloved dad n sis.KAMARUZAMAN MAJID *teacher n NURUL HANIS FARZANA..*7 years 2011
 
Copyright © . All Right Reserved by kak lyssa