Online Diary .:Tinta Pena:.: 2014

Total Pageviews

ini cerita saya.. cerita tentang seorang gadis remaja.. :NURUL NAJWA:

Nak Sedekah ?? Tekan bawah! :)

Jom Ikut Najwa! Najwa Ikut Balik :)

Friday, May 9, 2014

RESULT UITM KELUAR! ALHAMDULILLAH DEKAN

hai guyss.. hehe.. hppy sikit hari ni.. semalam puas menangis sampai tertidur sebab result tak sampai kat email.. najwa ingatkan najwa kena repeat paper.. sebab usually budak dekan dpt result awal diorang ckp,, sem lepas najwa dp awl pukul 1.30 pagi.. kali ni pukul 10 td baru dapat.. alhamdulillah dekan lagi.. malah pointer kali ni lebih tiggi dari sem lepas.. :) and three of my friends pun dekan jugak kali ni.. alhamdulillah.. akhirnya kami berempat dapat naik pentas bersama.. :) alhamdulillah tersenarai dalam DL selama dua sem berturut-turut

yang najwa pelik tu, dari spm, sem 1, sem 2 wajib ada satu B.. pasaipa taktau la.. sumpahan katak mungkin.. haha.. 
thanks a lot to my classmate yg bnyak bantu and madam Mai yg buat aku ketaq selama 5 hari sebab dia dah tau result aku tp takmau habaq lepas tu blh WS aku setiap hari gertak2..
btw, yg tak dekan tu jgn mnyerah, next sem ada lg. najwa pun bukannya pandai sgt. mungkin rezeki.. :)
btw, najwa join bisnes 1whp.. modal rm55 saja.. nak tau mcm mana 1whp ni blh dijadikan side income yg banyak? WS/sms najwa - 0184095991
lastly, hopefully next sem dpt lg dekan.. nak sangat.. :')

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, May 4, 2014

Deen's List Night

Hai blogger2 semua.. sihat?? Lama tak post kat sini.. agak busy sikit sebab at the end of march yg lepas sampai awal bulan april hari tu sibuk dengan final exam..pastu dah cuti sem pun sibuk jugak.. sibuk mengukur tanah.. hahaa.. everyday mak wajib sms ‘tak jumpa jalan balik rumah lagi ke?’ Nampak tak busy mengukur jalan? Paling menakutkan 9/5 ni keluar result sem 2 pulakkkk.. waaaa.. doakan najwa dan kawan2 ye..
Btw tengah sesedap mengadap final exam dapat invitation dri pihak KPTM unruk hadir ke majlis anugerah dekan for my last semester.. ada lah serba sikit gambar.. sedap makan sampai tak ingat nak bergambar dah.. haha



 



serious sedap..hehehe
 Then, fyi deen’s night tu exactly 1 day before my birthday.. waaa.. the best night ever for me.. J betul2 sampai hostel lg 5 minit nak 5/4 aka nak capai umur 19 tahun.. and bulan 4 ni lah bulan yang paling ramai sekali kenalan2 najwa yg menyambut hari tua.. dari family,kazen, best friend,roommate sampailah ke classmate.. Nampak tak hebatnya bulan 4? Hahaha
Haaa… btw, najwa ada join 1whp. Pernah dengar tak? meh sini najwa nak cerita sikit.. sudi1lah baca ye.. :)


 Okay, at first rasa mcm taknak join sebab ramai kata diorang ni menipu but try jugak sebab kalau rugi pun rm55 je.. pastu dah join tetiba dapat profit pulak.. at first memang lah struggle sikit nak dapat profit tapi bak kata orang usaha tangga kejayaan..maybe korang rasa modal tu sikit tp dengan modal 55 je pastu dapat untung berkali ganda.. pastu ingat mcm nak stop lah tp still jugak duit masuk, so tak jadi nak stop..
Kalau korang rasa berminat, boleh pm dekat fb najwa or msj/whatsapp number ni 0184095991..
Seriously najwa tak tipu korang, kalau rasa najwa tipu, for those yg kenal najwa tu boleh face to face and kemukakan bukti yg najwa tipu korang pasal 1whp ni.. korang boleh pm najwa untuk tau pasal 1whp ni dengan lebih lanjut. Tiada pemaksaan. Sebab kalau nak bercerita pasal 1whp kat sini memang tersangatlah panjang ceritanya.. do whatsapp me.. 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, February 5, 2014

welcome to KPTM guys.. ;)

hye semua.. hamboi3.. kawan najwa semua pakat2 bercerita pasal depa punya tempat belajar..
so.. najwa pun nak jugak bercerita pasal KPTM ni..
oh.. maybe panjang sikit entry kali ni..
sudi2lah baca yer.. tambah2 untuk lepasan SPM.. :)
KPTM? apa tu? x pernah dengar pun
okay ke? diluluskan kerajaan ke?
KPTM adalah singkatan untuk Kolej Poly-Tech MARA
mmg diluluskan kerajaan memandangkan dia ada program kerjasama dengan UITM
mesti mahal kan?
mahal tu tak lah mahal sangat macam Taylor, UniKL..
ada pinjaman MARA.
jangan risau kalau korang kena hutang MARA samoai 32000 mcm najwa..
kalau result okay, akan ada potongan..
ada senior yg kena bayar 7000 ja..
ada yg free sebab dekan every sem.. (jealous)
know what? orang mungkin kata belajar sini boleh berjaya ke x..
but , bg najwa, najwa rasa tak mustahil... alahamdulillah.. 
sem satu najwa dapat pointer yg agak memuaskan.. 
tadaaa
setelah penat bertungkus lumus study dengan kawan2, inilah hasilnya..
walaupun bukan 4 flat.. tp masih bersyukur..

so, di sini najwa nak tegaskan, walaupun rasa down dengan result SPM, tak semestinya kita akan teruk sampai bila2..
peluang sentiasa ada.. terpulang pada cara kita nak grab peluang tu..
belajar kat mana2 pun sama saja..
ada ja dri matrik sambung dip under uitm kat sini.. nampak x?

so, najwa belajar di KPTM bangi under UITM dalam cos banking.
(pssttt, nak beli buku meh la.. hehe)
KPTM bangi ni KPTM terbesar antara semua KPTM di Malaysia..
ada dua cara pinjaman, MARA or PTPTN ( x disarankan.. lambat dpt)
sem 1 x dapat elaun but penghujung sem 1 nanti dia akan bg sekali gus elaun sem satu 
selama 4 bulan + otherssss.. mmg banyak lah.. 
ada yg tukar fon, berjimba.. ( termasuk) haha..

nak daftar x susah... click ja page kptm.edu.my.. 
isi form.. bukan susah pun. confirm dapat..
tp kena cepat sebab sekarang ramai yg nak masuk KPTM..
MARA ni nak bantu pelajar Melayu sebenarnya (UITM)
bg yg dapat anugerah naib canselor , korang akan ditawarkan study dekat oversea dan ditanggung MARA SEPENUHNYA!!

untung x?
kalau kerajaan lah kan.. korang pinjam PT, xdak diskaun pun untuk yg dapat dekan kan?
but MARA, ada.. untuk sangat..

facilities dekat KPTM ni mungkin x sehebat tempat lain sebab dah lama.. tp  yg penting nak belajar kan?

ni ja kot.. kalau ada nak tanya, sudi2 kan lah.. 
kalau x sibuk, najwa reply secepatnya.. 
nak tanya pasal daftar ke, document ke, buku ke, subject apa je untuk sem satu ( under UITM je ye.. KPTM  punya subject najwa x tahu sbb najwa UITM-KPTM)

okay.. jumpa lg dlam entry akan datang.. :)

p/s: sekarang najwa tersangat2 JARANG buka blog sbb busy sangat2. najwa minta maaf dekat akak2 abang2 adik2 yg bertanya pasal KPTM. so najwa sangat2 galakkan korang tanya najwa dekat FB or TWITTER(@nnajwa54) sebab at least ada notification. 

tapi najwa x jamin najwa akan reply on the spot sbb najwa mmg busy tambah2 dah final year.

or else blh wechat najwa (najwa5495). hal berkaitan belajar sahaja yg najwa layan ye (tapi kalau nak tanya apa yang nak kena bawa ke asrama ke tanya je laaa. yg nonsense mmg najwa x layan :) )

lastly, welcome to KPTM, welcome tu dunia kolej, universiti dan sebagainya. :) 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sayang Mereka ! :)

my lovely mom..NOOR ADLINA AWALLUDIN*teacher
my beloved dad n sis.KAMARUZAMAN MAJID *teacher n NURUL HANIS FARZANA..*7 years 2011
 
Copyright © . All Right Reserved by kak lyssa