Online Diary .:Tinta Pena:.: February 2014

Total Pageviews

ini cerita saya.. cerita tentang seorang gadis remaja.. :NURUL NAJWA:

Nak Sedekah ?? Tekan bawah! :)

Jom Ikut Najwa! Najwa Ikut Balik :)

Wednesday, February 5, 2014

welcome to KPTM guys.. ;)

hye semua.. hamboi3.. kawan najwa semua pakat2 bercerita pasal depa punya tempat belajar..
so.. najwa pun nak jugak bercerita pasal KPTM ni..
oh.. maybe panjang sikit entry kali ni..
sudi2lah baca yer.. tambah2 untuk lepasan SPM.. :)
KPTM? apa tu? x pernah dengar pun
okay ke? diluluskan kerajaan ke?
KPTM adalah singkatan untuk Kolej Poly-Tech MARA
mmg diluluskan kerajaan memandangkan dia ada program kerjasama dengan UITM
mesti mahal kan?
mahal tu tak lah mahal sangat macam Taylor, UniKL..
ada pinjaman MARA.
jangan risau kalau korang kena hutang MARA samoai 32000 mcm najwa..
kalau result okay, akan ada potongan..
ada senior yg kena bayar 7000 ja..
ada yg free sebab dekan every sem.. (jealous)
know what? orang mungkin kata belajar sini boleh berjaya ke x..
but , bg najwa, najwa rasa tak mustahil... alahamdulillah.. 
sem satu najwa dapat pointer yg agak memuaskan.. 
tadaaa
setelah penat bertungkus lumus study dengan kawan2, inilah hasilnya..
walaupun bukan 4 flat.. tp masih bersyukur..

so, di sini najwa nak tegaskan, walaupun rasa down dengan result SPM, tak semestinya kita akan teruk sampai bila2..
peluang sentiasa ada.. terpulang pada cara kita nak grab peluang tu..
belajar kat mana2 pun sama saja..
ada ja dri matrik sambung dip under uitm kat sini.. nampak x?

so, najwa belajar di KPTM bangi under UITM dalam cos banking.
(pssttt, nak beli buku meh la.. hehe)
KPTM bangi ni KPTM terbesar antara semua KPTM di Malaysia..
ada dua cara pinjaman, MARA or PTPTN ( x disarankan.. lambat dpt)
sem 1 x dapat elaun but penghujung sem 1 nanti dia akan bg sekali gus elaun sem satu 
selama 4 bulan + otherssss.. mmg banyak lah.. 
ada yg tukar fon, berjimba.. ( termasuk) haha..

nak daftar x susah... click ja page kptm.edu.my.. 
isi form.. bukan susah pun. confirm dapat..
tp kena cepat sebab sekarang ramai yg nak masuk KPTM..
MARA ni nak bantu pelajar Melayu sebenarnya (UITM)
bg yg dapat anugerah naib canselor , korang akan ditawarkan study dekat oversea dan ditanggung MARA SEPENUHNYA!!

untung x?
kalau kerajaan lah kan.. korang pinjam PT, xdak diskaun pun untuk yg dapat dekan kan?
but MARA, ada.. untuk sangat..

facilities dekat KPTM ni mungkin x sehebat tempat lain sebab dah lama.. tp  yg penting nak belajar kan?

ni ja kot.. kalau ada nak tanya, sudi2 kan lah.. 
kalau x sibuk, najwa reply secepatnya.. 
nak tanya pasal daftar ke, document ke, buku ke, subject apa je untuk sem satu ( under UITM je ye.. KPTM  punya subject najwa x tahu sbb najwa UITM-KPTM)

okay.. jumpa lg dlam entry akan datang.. :)

p/s: sekarang najwa tersangat2 JARANG buka blog sbb busy sangat2. najwa minta maaf dekat akak2 abang2 adik2 yg bertanya pasal KPTM. so najwa sangat2 galakkan korang tanya najwa dekat FB or TWITTER(@nnajwa54) sebab at least ada notification. 

tapi najwa x jamin najwa akan reply on the spot sbb najwa mmg busy tambah2 dah final year.

or else blh wechat najwa (najwa5495). hal berkaitan belajar sahaja yg najwa layan ye (tapi kalau nak tanya apa yang nak kena bawa ke asrama ke tanya je laaa. yg nonsense mmg najwa x layan :) )

lastly, welcome to KPTM, welcome tu dunia kolej, universiti dan sebagainya. :) 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sayang Mereka ! :)

my lovely mom..NOOR ADLINA AWALLUDIN*teacher
my beloved dad n sis.KAMARUZAMAN MAJID *teacher n NURUL HANIS FARZANA..*7 years 2011
 
Copyright © . All Right Reserved by kak lyssa