Online Diary .:Tinta Pena:.: macam mana nak buat cimb clicks?

Total Pageviews

ini cerita saya.. cerita tentang seorang gadis remaja.. :NURUL NAJWA:

Nak Sedekah ?? Tekan bawah! :)

Jom Ikut Najwa! Najwa Ikut Balik :)

Tuesday, May 28, 2013

macam mana nak buat cimb clicks?

hi kawan ! di keheningan malam ni.. eh, pagi dh kot..haha.. 
hari ni najwa nak kongsi macam mana nak buat cimb click..oh yeah.. perlu kot cimb click ni.. senang nak topup. bayar bil.. :)
cimb clicks ni macam maybank2u lah..
first , korang kenalah menapak ke mana2 cimb bank.. pergi kat machine atm 2.. 
1) masukkan kad
2) amik lah bahasa
3) amik lain2
4) amik cimb clicks e-pin
5) hah , masukkan pin baru korang nak.. tp no pin 2 x boleh sama dengan no pin kad korang.. kena lain..
success ! yeehhhaaaa..haha
pas2, cepat2 balik rumah.. bukak internet.. type cimb clicks.. *tekan situ*
then dia akan keluar macam ni 
 hehe..mula2 korang amik 1st time login 2.. memandangkan korang baru nak buat kan.. oh, buat yg pernah buat tp lupa ID/PASSWORD , boleh tekan forgot id/ forgot password 2.. masa 2 jugak korang akan dapat balik ID & password korang... xperlu nak ke email korang.,
 second.. dia akan keluar form ni.. isi jek apa yg patot.. then tekan submit.. ha , yang ni , passwordnye boleh sama dengan password kad korang/e-pin tadi.. tade masalah..:)

 selesai sudaaa~~ ehehe.. ha. untuk log in , g balik kat muke depan tuh .. and masukkan ID korang... pas2 die akan keluar gamba atas nih.. ha , ingat x yg korang isi secure word 2? inilah gunanya.. kalau secure word ni sama dengan yg korang masukkan , maka letaklah password korang.. kalau x sama , patah balik tekan lupa id sebab korang memang dah konfem salah id..hahak..
kalau dia dah keluar macam ni, maksudnya korang dah berjaya! hahak.. oh yeah , yg 6 tu antara function dia.. untuk check saving korang, tekan my accounts 2.. senang je kan ? selamat mencuba..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 0000 kiut miut berceloteh:

Panduan Batin Suami Isteri said...

Awak nak buat internet marketing aka meniaga online?

Sayang Mereka ! :)

my lovely mom..NOOR ADLINA AWALLUDIN*teacher
my beloved dad n sis.KAMARUZAMAN MAJID *teacher n NURUL HANIS FARZANA..*7 years 2011
 
Copyright © . All Right Reserved by kak lyssa